Op De Biesterhof het bedrijf van Howard Koster laten we in de praktijk zien hoe je op verschillende manieren bodemverdichting, waterinfiltratie en de activiteit van het bodemleven kunt beoordelen. Vaak kan dat al met hele eenvoudige middelen die iedereen thuis wel heeft liggen. Door dit practicum leer je hoe je op je eigen bedrijf veranderingen in de bodem kunt registreren. Hierdoor kun je zien welke effecten bepaalde managementmaatregelen hebben op het functioneren van je grond.
- 10.00 Inloop
- 10.30 doelstelling en introductie
- 10.45 in groepen naar de proefopstellingen
- 12.30 de systemische aanpak
- 13.00 lunch in de tunnelkas
Locatie
- Datum: 22 maart
- Tijdstip: 10.00 - 13.00 uur
- Adres: Zeelandsestraat 74, 6566 JB, Millingen aan de Rijn

Bodemleven onder de microscoop
Je kunt je aanmelden door een mail met naam en het aantal deelnemers te sturen naar agroforestry@hetbuitenburo.nl
Deelname is gratis
Lunch
Je bent van harte welkom om mee te lunchen en nog even lekker na te praten. Laat weten of je mee eet in de aanmeldingsmail.
De lunch wordt verzorgd door de Biesterhof.
Eigen bijdrage: €16,50, (Betaling via Tikkie)
Gastlocatie
De Biesterhof is een regeneratieve burgerboerderij die sinds 2022 op 25 hectare landbouwgrond gezond en biologisch voedsel verbouwt, de bodem en de biodiversiteit verbetert en een gemeenschap opbouwt.
De boeren masters
- Van melkvee naar akkerbouw: Theo Nieuwenhuis is voormalig melkveehouder en nu akkerbouwer in Didam. Hij is deskundige op gebied van kringloop- en natuurinclusieve landbouw.
- Natuurlijke bodem en vee: Arjan Bisschop boert op de Houberg in Lobith. De basis is de bodem. Al enige jaren maakt Arjan zijn eigen compost en het brouwen van compostthee.
- Regeneratieve boerderij: Howard Koster is de boer op de regeneratieve boerderij de Biesterhof. Daarnaast doet hij onderzoek naar bodembiologie bij Wageningen University & Research.
- Scave World: Bart van Beuzekom is oprichter van Scave, een regeneratief agroforestry bedrijf met enkele hectare in Nederland bij Waddinxveen, en bijna 200 hectare in Portugal.