IMG 6889

Bodemonderzoek en poelen schonen in film Heggeweer

De film Heggeweer laat zien hoe Liemerse boeren werken aan natuur. Ze graven poelen voor amfibieën, leggen akkerranden aan, gaan pas maaien als de weidevogels uitgebroed zijn, planten nieuwe heggen en hagen aan, monitoren de biodiversiteit en worden hierbij geholpen door vrijwilligers. De film was ook bij de deelnemende boeren zelf te zien.

Zo was de vertoning van de film te zien in de stal bij boerderij De Houberg in Herwen met boer Arjan en boerin Martine Bisschop. Zij hadden zelf ook een rol in de film en waren te zien met o.a. hun koeien Lakenvelder en Wagyu, bodemonderzoek met de microscoop en het schonen van de poel bij de boerderij met de vrijwilligerswerkgroep OKE. Aan het einde van de film waren de boeren te zien bij het op stal zetten van de runderen.

Het was een mooie avond met zo’n 70 gasten. Het weer was wat onzeker, in plaats van de charmante boomgaard verhuisden de bezoekers vanwege de regen naar de 100 jaar oude schuur. Dat was ook zeer sfeervol met de dieren in de stal.

Bezoekers waren lovend over de film. De voorzitter van de VSR heeft ter introductie een praatje gehouden over het ontstaan van de film.

Boederijwerkgroep

Op boerderij De Houberg heeft SLG een boerderijwerkgroep opgericht, die Arjan en Martine helpen met het onderhoud van het landschap op de boerderij, de monitoring van de biodiversiteit rondom de boerderij en kleine boerderijklusjes.

Lijkt je dit ook leuk? Kijk voor meer informatie over de boerderijwerkgroep en de Houberg op:

https://slgelderland.nl/vrijwilligers/boerderijwerkgroep-de-houberg