Rode Klaver2 Bij

Doe mee! Duurzaam Bodembeheer in de Praktijk

In een reeks van 4 bijeenkomsten neemt Theo Nieuwenhuis van Edaphon je mee naar verschillende agrarische ondernemingen waar hij ter plekke een kringloop analyse zal doen. Deze analyse heeft als doel de grondstoffen op het bedrijf beter te benutten zodat er minder input nodig is, wat leidt tot een kostenbesparing. De bijeenkomsten starten begin oktober en vinden 1x per maand plaats. Meld je aan voor 20 september! 

Een kringloop analyse begint met de duurzaam bodembeheer als basis, en doorloopt de cirkel van bodem, naar plant, naar koe, naar mest, om weer bij de bodem uit te komen. Door de bodem centraal te zetten, zorg je dat andere schakels op je bedrijf ook optimaal gaan functioneren. In iedere sessie wordt één bedrijf geanalyseerd om te kijken hoe de kringloop analyse en bijbehorende maatregelen kunnen leiden tot een kostenbesparing. Kom mee kijken hoe dit in zijn werk gaat, of geef je eigen bedrijf op ter analyse.

Theo Nieuwenhuis is bodemadviseur, en heeft een strokenteelt bedrijf. Hij is constant op zoek naar vernieuwing en verbetering, waarbij hij de natuur zoveel mogelijk inzet om tot kostenbesparing te komen. 

De bijeenkomsten zijn 1x per maand, en starten begin oktober. Meld je aan voor 20 september! 

Meld je hier direct aan