Om haar beleidsdoelstellingen op het gebied van stikstofreductie en natuurherstel te behalen, stimuleert de Provincie Gelderland de transitie van de landbouw richting een meer natuurinclusief systeem. Als onderdeel daarvan stimuleert ze ook de biologische landbouw. Gelderland kent een grote melkveehouderijsector en heeft in verhouding weinig biologische melkveehouders. Om melkveehouders te ondersteunen om biologisch te worden, wil de provincie enerzijds de vraag naar biologische zuivel onder consumenten stimuleren en anderzijds een zo’n groot mogelijke groep melkveehouders informeren over de mogelijkheden van een biologische bedrijfsvoering. Melkveehouders met interesse in omschakeling worden ondersteund met een keukentafelgesprek en/of een omschakelcursus.

- Neem deel aan keukentafelgesprekken.
- Volg een omschakelcursus.
- Lees de online informatie over de biologische melkveehouderij via nieuwsbrieven en interactieve PDF en luister de podcasts.
De ambitie is dat aan het eind van de project periode 200 Gelderse melkveehouders op de hoogte zijn van de voordelen van een biologische melkveehouderij.
Daarnaast weten 20 melkveehouders wat de kansen zijn voor omschakeling van hun bedrijf en zijn 10-15 Gelderse melkveehouders in omschakeling naar een biologische bedrijfsvoering.
